Ock

2023-2024 Eğitim Öğretin yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile okula veda etmesi amacıyla “Spor Saati ” etkinliği gerçekleştirdik.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretin yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile okula veda etmesi amacıyla “Kitap Okuma Saati ” etkinliği gerçekleştirdik.

Ock

TYT kampı başlıyor! TYT eksiğiniz kalmayacak. 8-18 Ocak tarihleri arasında uygulanacak olan kampımıza öğrencilerimizi bekliyoruz.

Ock

Yıllarca Türk eğitim sistemine büyük hizmetlerde bulunmuş emekli eğitimci Abdülkerim ÖZDEMİR Şehit Tayfun Kavun pansiyon aşçımız Selda TAŞ’ a pansiyonumuzda göstermiş olduğu üstün gayretlerinden dolayı plaket takdim etmiştir.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Döneminde devamsızlık yapmayan öğrencilerimize Okul Müdürümüz Cuma KILINÇ “Teşekkür Belgesi” verdi.

Tarih boyunca birçok devlet kurulup yıkılmıştır. Birçok devletin adını, milletin varlığını tarih kitaplarında, müzelerde fark ederiz. Ancak medeniyet olmak bambaşka bir şeydir. Onlar yıkılmazlar, bir ferdi dahi kalsa dağı eritir, kurttan türer ama ezelden ebede var olurlar. İsimleri değişir devletlerin, yöneticilerin ama damarlarındaki asil kanları ancak kıyametle coşkun akmayı bırakır. Milletin medeniyet olması için bir güç gerekli; kılıcın kesemediği, suyun boğamadığı, ateşin yakamadığı bir güç... İşte o güç dildir. Milletin hazinesidir, ortak ülküsüdür o.

“Afşin Fen Lisesi ÇEDES Projesi”  kapsamında Aralık ayında "yardımseverlik ve merhamet " konusunda faaliyetimiz yapıldı.

Okulumuzda 23 Aralık Cumartesi günü 9, 10 ve 11. sınıflara sınıf bazında veli toplantısı yapılmıştır.

Afşin Fen Lisesi 6 Şubat depremi sonrası öğrencileri rehabilite etmek ve öğrencilerinin motivasyonu sağlamak amacıyla müdür başyardımcısı Eyüp Erhan EKİCİ öğretmenler;EROL TIRAŞ,Mehmet Can SALT,Gökhan KARA, Fatma TİNTAŞ eşliğinde 87 öğrenci ile Ankara’yı ziyaret etti.

Afşin Çobanbeyli Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri okulumuzu ziyarete geldiler.

2023-2024 eğitim öğretim yılı okul sporları masa tenisi turnuvaları tamamlandı.

Okul, öğrenci ve veli iletişiminin pekiştirilmesine katkı sağlaması, ortak problemlere çözüm aranması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimi için fikir üretilmesi amacıyla okulumuz Prof. Dr. Fuat Sezgin konferans salonunda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem okul aile birliği ve veli toplantısını gerçekleştirdik.

24 Kasım Öğretmenler günümüz kutlu olsun!

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı düzenlendi.  9.05'te siren sesiyle başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." inancı ile bayrak, vatan için düşünmeden canını feda eden nice Mehmetçik'ten biri olan şehidimiz Mehmet KARA'nın adı hem okulumuz kapalı spor salonuna ismi verilerek hem de şehidimizin adını taşıyan öğrencimiz Mehmet KARA ile okulumuzda yaşatılmaktadır.