T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Afşin Fen Lisesi

Haberler

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayını coşkulu bir şekilde karşıladık. Eski geleneklerimizi yaşatmak adına 10. sınıf öğrencilerimiz ramazan davulu eşliğinde maniler okuyarak tüm sınıflarımızı gezdiler. Etkinliğin hazırlanmasına destek veren Müdür Yardımcımız Harun ENKÜR’e, Din Kültürü öğretmenimiz Fatma TİNTAŞ’a ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa VATANDIR”

Bu sene 109. Yıldönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda da idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yusuf MAZI ve Tarih öğretmeni Halil Haluk DURKAN öncülüğünde gerçekleştirilen program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. 

Mrt

Liselerde bilim uygulamaları kapsamında 10. sınıf öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu "Teknoloji Bağımlılığı" semineri Milli Eğitim Bakanlığının Eğitimde İyi Örnekler web sitesinde yayınlandı.Haberin detaylarını incelemek için tıklayınız.

Mrt

Okulumuzda Ramazan ayının manevi iklimini yaşatmak için pano hazırlandı. Ayet, hadis ve dualarla süslenen panonun hazırlanmasında emeği geçen okulumuz din kültürü öğretmeni Fatma TİNTAŞ’a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yapmış olduğumuz denemede dereceye giren öğrencilerimiz okul idaremiz tarafından ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

01-07 Deprem Haftası faaliyetleri kapsamında okulumuzda personel ve öğrenci tahliye tatbikatı yapılmıştır. 

Mrt

Korkunca sığındığımız, sevinince sarıldığımız, varlığıyla var olduğumuz kadınlarımız; kokusu cennetten gelen, ayaklarının altına cennet serilen analarımız; hayattaki diğer yarımız, yarimiz, yoldaşımız, eşlerimiz; kanımızdan kan, canımızdan can güzellik abidesi kardeşlerimiz ve bir gülümsemesiyle dünyanın en güzel çiçeklerini yanı başımızda açtıran kız çocuklarımız, mucizelerimiz iyi ki varsınız. Başta şehit anneleri, eşleri ve çocukları olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.

Mrt

9. sınıf öğrencilerimiz biyoloji dersinde DNA modelleri geliştirdiler. Bu sayede DNA’nın yapısını ve işleyişini daha iyi anladılar ve farklı bakış açısı kazanmış oldular. Biyoloji öğretmenimiz Zeynep KARAOĞLAN’a ve modelleri hazırlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

“81 İlde 81 Kimya Laboratuvarı” projesi kapsamında BASF tarafından okumuza kimya laboratuvarı kurulmuştur. 

Şbt

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak olan “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’na“ katılacak öğrenci seçmek üzere okulumuzda da 16 öğrencinin katıldığı yarışma düzenlendi. 

Şbt

6 Şubat depremlerinde vefat eden öğrencilerimiz Selva GENÇ’in  ve Elif Buse Tahiroğlu’nun isimleri kütüphanemize ve okuma salonumuza verildi. 

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem ilçe alan zümre toplantısı zümre başkanlarının katılımıyla 7 Şubat Çarşamba günü saat 15.30’da okulumuzun koordinatörlüğünde yapıldı.

Şbt

Afşin Kaymakamlığı himayesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerini" anma programı kapsamında düzenlenen resim sergisine Afşin Fen Lisesi olarak katıldık.

Ock

“Afşin Fen Lisesi TYT Kampı” sonunda öğrencilerimize kış şenliği düzenledik.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretin yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile okula veda etmesi amacıyla “Görsel Sanatlar Saati” etkinliği gerçekleştirdik.