T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Afşin Fen Lisesi

OKULUMUZDA OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021- 2022 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Olağan toplantımızı gerçekleştirdik.

Toplantıya, okul yönetimi ve öğretmenler, öğrenci velilerimiz katılarak aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.  

Açılış ve yoklama. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı. 

Okul Müdürünün konuşması. 

Okul Aile Birliği Başkanının konuşması.

Divan Başkanı ve Yazmanın seçimi.

Faaliyet Raporunun sunumu ve ibrası. 

Okul Aile Birliği yeni yönetim kurulunun ( 5asil-5 yedek) ve Denetim Kurulunun (1 Asil- 1yedek) seçimi seçimi. 

Dilek ve temenniler.

 Toplantıda söz alan Okul Müdürü Vekili Eyup Erhan EKİCİ: 

 " Toplantımızın okulumuza hayırlı, bereketli, faydalı ve verimli olmasını diliyorum. Bu pandemi sürecinde sizleri çok sıkmadan okulumuzla yapılan / yapılacak çalışmalarla ilgili bilgileri 5 başlık etrafında vermek istiyorum.

 1-      Eğitim ve Öğretim.

 2-      Başarılarımız Ve Akademik Başarıyı Artırmaya Yönelik Çalışmalarımız.

 3-      Okulumuzun Fiziki Alt Yapı Çalışmaları.

 4-      Salgın Yönetim Ve Karantina Bilgileri.

 5-      Pansiyon Durumu

Konuşmamın geneli içinde yer alacak bu başlıklardan en önemlisi muhakkak eğitim ve öğretimdir. Ortaöğretimin iki temel amacı vardır. Bunlardan birincisi, öğrencilerimizi bir üst öğrenime hazırlamak, diğeri ise hayata hazırlamak. Bu iki hedef bir kuşun iki kanadı gibidir. Birbirinden bağımsız düşünülemez elbet.

Bizlerin, bu okulun varlık sebebi, tüm paydaşların bu salonda toplanma nedeni, tüm bu gayretin merkezinde olan öğrencilerimizin, eğitim ve öğretim olarak faydalı, bilgili, görgülü, duyarlı, meraklı, sorumluluk sahibi, istekli, hedefli, ruh ve beden olarak sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak...

Bu maslahat gereği idare, öğretmen, yardımcı personel olarak tüm gayretimizi, tüm dikkatimizi öğrencilerimize, onların bilgi-beceri olarak varoluş potansiyellerine vermiş durumdayız.

Bu bağlamda geçen yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerimiz: 10  tıp fakültesi, 1 Boğaziçi işletme, 5 diş hekimliği,  3 eczacılık, 8 hukuk fakültesi, 14 mühendislik fakültesi,2 mimarlık, 12 eğitim fakültesi, 11 sağlık bilimleri fakültesi ve diğer fakültelerden de 9 öğrencimiz yüksek öğrenime kendi tercihlerine yerleşmiş bulunmakta. Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerimize başarılı, sağlıklı, faydalı bir ömür diliyorum. Bunda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, siz velilerimize, yardımcı personelimize okul idaresi olarak teşekkür ederim."  dedi.

Yukarıdaki başlıklar çerçevesinde bir değerlendirme yaparak konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:

"Bu olağan toplantımız okul aile birliği toplantısıdır. Veli toplantılarımızın 1. sınavlardan sonra ara tatil akabinde yapılmasının daha doğru ve faydalı olacağı kanaatindeyiz.

Sözü gereksiz uzatmadan, tekrar hepinize hoş geldiniz diyor, eski okul aile birliği yönetimimize okulumuza sundukları katkıları nedeniyle birlik başkanımız Mehmet KÖSE'ye değerli üyelerimize teşekkür ederim. Yeni oluşacak okul aile birliği yönetimine de hayırlı olsun dileklerimi şimdiden iletiyorum."

Okul Aile Birliği Başkanının Mehmet KÖSE, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek faaliyet raporunu sundu. İlçemiz için güzide kuruluşumuz olan Afşin Fen Lisesi'ne tüm veliler olarak destek vermeliyiz. Okulumuzun her zaman yanındayız, dedi.

Toplantımız yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimiyle son buldu.

Afşin Fen Lisesi olarak Okul Aile Birliği yeni yönetim ve denetim kurulu ve üyelerine başarılar diliyoruz.

25-10-202125-10-202125-10-202125-10-202125-10-202125-10-202125-10-202125-10-202125-10-2021

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2021 - Güncelleme: 26.10.2021 09:27 - Görüntülenme: 216
  Beğen | 0  kişi beğendi